Amalgerol talaj- és növénykondícionáló

6 100 Ft109 500 Ft

Főként állati és növényi olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből, eszenciákból áll, és minimális mennyiségben alga­kivonatot is tartalmaz. Tisztán BIO termék.

Leírás

Amalgerol talaj- és növénykondícionáló:

Az Amalgerol talaj- és növénykondícionáló állati- és növényi olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből, eszenciákból áll és minimális mennyiségben algakivonatot is tartalmaz. A hamisítás legkisebb lehetőségét is kizáró szigorú gyártási szabályok miatt pontos összetétele a mai napig titkos. A készítmény sötétbarna színű, olajos szagú és tapintású folyadék. Biogazdálkodásban használható. Használatával jelentősen csökken a növény számára káros hatásokat kedvelő (pl. savas, betömörödött, levegőtlen talaj), és káros hatásokat okozó mikroorganizmusok (pl. burgonyavarasodás, gyökérfoltosság, fuzáriumos gyökérnyaki megbetegedések, stb.), talajlakó, magasabb rendű kártevők (fonálféreg, talajlakó rovar kártevők, stb.) száma. Átalakítja, csökkenti a terület gyomosodását. A hasznos baktériumok jelentős felszaporodása, aktivitása gyorsabb szerves anyag bomlást, szerves kolloidok képződését eredményezi, ami mérhető talajmelegedést (+ 2 0C) okoz. Ez pedig a növények gyorsabb kelését és fejlődését eredményezi. Könnyebben vészeli át a növény az olyan napokat, amikor 45°C van, könnyebben kiheveri a jég-, vagy porverés, a szélviharok, a gyomirtók okozta stresszt.

Az Amalgerol kezelés hatására a növény nem csak többet, de lényegesen jobb minőséget is állít elő. Szőlő, dinnye, cukorrépa esetében a plusz 1-3 % cukortartalom növekedés mellett javulnak az egyéb beltartalmi mutatók is. A sörárpa szintén magasabb szénhidrát mennyiséget állít elő. Olajos növényeknél szinte minden esetben kimutatható 2-3 % olajtartalom növekedés. Fás szárú növények vesszői időben beérnek a fokozottabb foszfor és kálium felvétel miatt, és így lényegesen kisebb a fagyok okozta kockázat. A lágyszárú növények is jobban ki tudják védeni akár a mínusz 5-6°C-ot is.

Amalgerol felhasználása:

Talajkezelésre, lombtrágyázásra, trágyakezelésre 3-5 l/ha mennyiségben, legfeljebb 1%-os töménységben javasolt a felhasználása. Kijuttatható beöntözéssel vagy permetezéssel is. Jól keverhető növényvédő szerekkel, ezzel együtt ajánlott a felhasználás előtt keverési próbát végezni. Házi kerti felhasználás esetén az öntöző vagy permetező vízbe (10 liter) 30-35 ml adagolása ajánlott egy-egy alkalommal. A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható. Ammónium nitrát műtrágyával vagy perzselő hatású kontakt gyomirtó szerrel együtt a perzselés veszélye miatt tilos kijuttatni.

Kiszerelés:

1 liter, 3 liter, 25 liter

További információk

Tömeg N/A
Opció

1 liter, 3 liter, 25 liter

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Amalgerol talaj- és növénykondícionáló” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

  • Compo Vastápsó Gyorsnézet