Leírás
Franchi Bazsalikom Italiano Classico közép korai fajta. Erős növekedés jellemzi. Meleg és napos helyet kedveli. A levelek puhák és illatosak, finom ízűek. Könnyen termeszthető konténerben és cserépben is egyaránt. Csak nagyon vékony földréteggel takarjuk be, mivel fényre csírázik. Locsoljuk meg. 15-20°C fokon 1-2 hét alatt csírázik. Júliusban és szeptemberben lehet vágni virágzás kezdetekor. A konyhában sokoldalúan kerülhet felhasználásra: levesekben, főzelékekben, szószokban, salátákban, pácokban, sültekben, mártásokban, halakhoz és pizzákhoz. Teáját étvágygerjesztőnek, gyomorerősítőnek, felfújódás ellen, köhögés ellen, idegnyugtatóul használják. Szárított bazsalikom esetében nem ugyanazt az ízt kapjuk, mint frissen szedve. Télen érdemes vízbe rakni és lefagyasztani jégkocka tartókba.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.