Leírás
Búzafű mikrozöld mag tulajdonságai:
- A búzafű a búza magjából felnövő mikrozöldet jelenti
- A kinőtt és levágott búzafűből leginkább búzafűlét érdemes készíteni otthon préseléssel, ami egy rendkívül egészséges koncentrátumú ital
- Íz: Édeskés, kesernyés egyszerre. Vegyes ízt képzelj el, ami a tömény egészség íze
- Tápanyagok: klorofill, rostok, fehérjék és aminosavak, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, vas, magnézium, szelén, foszfor
- Házi kedvenceink is legelésznek belőle
A búza nagyon gyorsan csírázik, egy hét alatt egy szép pázsithoz hasonló búzafű tengert kapsz. Learatva préselővel, juicerrel ki tudod nyerni belőle az értékes levét, ami koncentráltan tartalmaz szinte az össze vitaminból és ásványi anyagból. Magas klorofill tartalmának köszönhető a zöld színe. A lé kinyerése azért fontos, mert a búzafű állaga nagyon kemény, nehezen rágható és emészthető. A kinyert búzafűlét idd tisztán és frissen. A búzafüvet háziállatok (cicák, kutyusok, nyulak, teknőcök) egyaránt kedvelik még aratatlan állapotukban. Szeretnek hozzábújni és legelni belőle.
Adagolás: | 1 púpos evőkanál |
Aratás: | 6-7. naptól |
Felhasználás: | préselve, juicerrel elkészítve a búzafűlét kell megidd |
Főbb előnyök: | antioxidánsok, vitaminok, enzimek, klorofill és ásványi anyagok koncentráltan |
Kiszerelés: 100 g