Leírás
Fodros kel tulajdonságai:
Apróbb sötétzöld levelek és vékony, halvány rózsaszín szár jellemzi a fodros kel csíranövényt. Nyersen salátákhoz, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve fogyaszthatjuk.
Magas az antioxidáns tartalma és segít megelőzni a rákos megbetegedéseket. Gyulladáscsökkentő hatása van. Javítja agyunk egészségét és immunrendszerünket.
Nyomokban tartalmazhat: glutén, földimogyoró, diófélék, szezám
Mikrozöldségnél:
- Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos teáskanál (~7 g)
- Sötétidő: 3-4 nap
- Aratás (ültetéstől számítva): 8-10 nap után
Az ültetőtálcába egy púpos evőkanálnyi fodros kel magot egyenletesen elszórunk nedves kenderrost lapra. A magokat alaposan megpermetezzük tiszta vízzel, majd tálca lefedő lap segítségével lefedjük. Esténként és reggel a permetező flakon segítségével megnedvesítjük a magokat. 3-4 nap után megjelennek a levélkezdeményezések. Ekkor vegyük le a fedőlapot és tegyük a tálcát világos helyre. 4-5 nap múlva már fogyaszthatjuk.
Csíráztatásnál:
- Áztatási idő: 4 óra
- Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
- Elkészülési idő: 4-5 nap
Értékelések
Még nincsenek értékelések.