Leírás
Kapormag tulajdonságai:
A kapormagot vékony fehér, rózsaszín árnyalatú szár, közepes méretű zöld levelek jellemzik. Néhány hét után előbújnak a klasszikus kaporlevelek is a két sziklevél közül. Konyhai fűszernövénynek használhatjuk, de számos más módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele.
A kapormagok eltérő gyorsasággal csíráznak, így előfordulhat, hogy néhány csíra már eléri a fedőlapot miközben némelyik mag még el sem kezd csírázni. Legyünk türelmesek és várjunk nagyjából addig, amíg egyenletesen elkezdenek csírázni. Nem kell minden egyes magot megvárni, lesz ami lemarad.
Előáztatással segíthetjük a gyorsabb és egyenletesebb csírázást. Tegyük az elültetni kívánt magmennyiséget egy edénybe és engedjünk rá tiszta hideg vizet olyan mennyiségben végig ázni tudjanak sötétben, hűvös helyen. Ha melegnek számít a szobahőmérséklet otthonunkban, akkor hűtőszekrény segítségével biztosítsuk a megfelelő körülményeket az ajánlott áztatási időre. Az áztatás végén alaposan öblítsük le a magokat mielőtt elültetnénk.
A kapormagokat nem szükséges kókuszrosttal lefedni. Ha kellően nagyon lesznek és kinyílnak a levelei, a rajtuk lévő magházakat le fogják hullatni. Így tehát csak szimplán szórjuk a kókuszrost tetejére, majd permetezzük meg!
A kapormagot mi kifejezetten kókuszrostba ajánljuk ültetni. Csíráztatásra nem ajánlott.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.