Leírás
Lila karalábé csíramag:
- A karalábé csírája kiváló tulajdonságokkal rendelkezik
- Hatékony antioxidáns és dúskál a vitaminokban
- Színe csábító, népszerű saláta és szendvics alapanyag
- Íze enyhe, a káposztára hasonlító íz
- Tápanyagok: szulforafán, B1-, B6-, B9-vitaminok, C-vitamin, kálium, foszfor, kalcium, rostok és klorofill
- A karalábé csírája enyhén káposztás ízű
- Könnyen szerethető, kiemelkedően egészséges fajta
- Ezt a csírát növesztheted fényes helyen, hogy klorofillban dúskáljon
- Glükozinolát tartalmú növény, amelyből a szervezet szulforafánt állít elő
- A szulforafánt rák- és egyéb betegségmegelőző hatásairól ismerheted, de pont emiatt lesz kissé szúros szagú és csípős a csírája
- A lila karalábé csírája hajlamos könnyebben beposhadni, de erre egy nagyon jó megoldás, ha vöröshere vagy lucerna magokkal kevered be kisebb vagy akár fele-fele arányban
Adagolás (csíráztató üvegedény): | 2 teáskanál ~10 g |
Adagolás (csíratál 1 szintje): | 1 teáskanál ~5 g |
Áztatás: | 4 órát |
Öblítés: | naponta 3x |
Ekkortól eheted: | 5-7. nap |
Kiszerelés: 100 g