Leírás
Mungóbab leírás:
- Mungóbab roppanós és lédús, friss zöldborsó íz
- magas fehérje és rosttartalom
- ásványi anyagok: vas, cink, foszfor, kálium
- vitaminok: B1, B2, B3 és B5
Sok ételhez ajánljuk főzve, sütve. Minden esetben alacsony hőfokon javasolt elkészíteni. Jótékony hatással van a vércukorszintre és a magas koleszterinre, szíverősítő és vérnyomás szabályozó hatással rendelkezik.
Mikrozöldség csíráztatás:
- Áztatási idő: 6 óra
- Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
- Elkészülési idő: 4-7 nap
A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni. A mungóbabot javasoljuk úgy csíráztatni, hogy a lehető legkevesebb fény érje. Ehhez a csíráztatót lefedhetjük egy kartondobozzal vagy konyharuhával. Így érhető el leginkább a lédús, roppanós textúra.
Kiszerelés: 200 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.