Leírás
Franchi petrezselyem Comune
A Franchi petrezselyem Comune lapos levelű petrezselyem középkorai termesztésű fűszernövény. A zöldjét frissen és szárított állapotban használjuk. A növényt finomra vágva csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk a kész ételhez. Nagyon aromás, vastag szárral, erős és sötétzöld levelekkel. Vágás után újra nő. Jól ellenáll az alacsony hőmérsékletnek. Kizárólag lombjáért termesztjük. Petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomoresősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Frissen és szárított állapotban is fel lehet használni levesekhez, töltelékekhez, salátákhoz, zöldfűszerkeverékekhez, húsokhoz, halakhoz stb. A növény illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára nagyon előnyös.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.