Rebarbara

600 Ft

Évelő zöldségféle. Könnyen termeszthető. Vastag, húsos, piros színű szárral rendelkezik.

Kiszerelés: 1 g

Kategóriák: ,

Leírás

Franchi rebarbara vetőmag

Évelő zöldségféle, de mégis gyümölcsként bánunk vele. Könnyen termeszthető. Nincs különösebb talajigénye, bárhol megterem, szereti a napos helyeket és a tápanyaggal ellátott talajokat. 30-40 cm hosszú vastag, húsos, piros színű szárral rendelkezik. Vetés július közepe és szeptember vége között. A szárak akkor frissek, ha kettétörve recsegnek. A pirosas színű szárak jobb ízűek, mint a zöldek, mert kevesebb oxálsavat tartalmaznak. Zsenge állapotban nyersen is ehető, de később a külső rétegét le kell hámozni és kisebb darabokra felvágni.

Magvetésnél először palántát kell nevelni, majd egy év múlva kell kiültetni a kertbe a helyére. A magvetésből csak két-három év múlva lesz kifejlett tő. A leveleket csavarással törjük, nem vágjuk.

Ásványi anyagokat, főleg káliumot, növényi savakat és C-vitamint tartalmaz. A meghámozott levélnyelek levesnek, mártásnak elkészítve, sütve, pörkölve, kompótnak, krémnek egyaránt alkalmas. Egészségügyi szempontból is értékes, mivel frissítő hatású, a bélműködést serkenti és így gyengén hashajtó, vér-, vesetisztító hatású.  Nagyon alacsony a kalória- és a szénhidráttartalma, így fogyókúrázóknak is ajánlott.

Kiszerelés: 1 g

Rebarbarabefőtt recept:

A tisztára mosott levélnyeleket meghámozzuk, majd 3 cm hosszú darabokra vágjuk. 40%-os cukorszirupot főzünk, azzal üvegbe rakás után forrón leöntjük és kevés citromlevet vagy pár szem szegfűszeget adunk hozzá, majd az üvegeket lezárjuk és meleg vízfürdőben csíráztatjuk.

További Franchi vetőmagok: https://dekorkert.hu/termek-kategoria/vetomagok/

 

További információk

Tömeg 0.001 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rebarbara” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − hat =

Érdekelhetnek még…