Leírás
Franchi rebarbara vetőmag
Évelő zöldségféle, de mégis gyümölcsként bánunk vele. Könnyen termeszthető. Nincs különösebb talajigénye, bárhol megterem, szereti a napos helyeket és a tápanyaggal ellátott talajokat. 30-40 cm hosszú vastag, húsos, piros színű szárral rendelkezik. Vetés július közepe és szeptember vége között. A szárak akkor frissek, ha kettétörve recsegnek. A pirosas színű szárak jobb ízűek, mint a zöldek, mert kevesebb oxálsavat tartalmaznak. Zsenge állapotban nyersen is ehető, de később a külső rétegét le kell hámozni és kisebb darabokra felvágni.
Magvetésnél először palántát kell nevelni, majd egy év múlva kell kiültetni a kertbe a helyére. A magvetésből csak két-három év múlva lesz kifejlett tő. A leveleket csavarással törjük, nem vágjuk.
Ásványi anyagokat, főleg káliumot, növényi savakat és C-vitamint tartalmaz. A meghámozott levélnyelek levesnek, mártásnak elkészítve, sütve, pörkölve, kompótnak, krémnek egyaránt alkalmas. Egészségügyi szempontból is értékes, mivel frissítő hatású, a bélműködést serkenti és így gyengén hashajtó, vér-, vesetisztító hatású. Nagyon alacsony a kalória- és a szénhidráttartalma, így fogyókúrázóknak is ajánlott.
Kiszerelés: 1 g
Rebarbarabefőtt recept:
A tisztára mosott levélnyeleket meghámozzuk, majd 3 cm hosszú darabokra vágjuk. 40%-os cukorszirupot főzünk, azzal üvegbe rakás után forrón leöntjük és kevés citromlevet vagy pár szem szegfűszeget adunk hozzá, majd az üvegeket lezárjuk és meleg vízfürdőben csíráztatjuk.
További Franchi vetőmagok: https://dekorkert.hu/termek-kategoria/vetomagok/
Értékelések
Még nincsenek értékelések.