Leírás
Legeldle retekmag mikrozöldségnek és csíráztatásra
A retekmag az egyik legnépszerűbb mag, pár nap alatt elkészül és egy valódi vitaminbomba. Íze hasonlít a fiatal, zsenge és lédús retekre és még csípős is. Ásványi anyagokban gazdag, vasat, káliumot, nátriumot, rezet, cinket, mangánt, foszfort, magnéziumot, kalciumot, folsavat és antioxidánsokat is tartalmaz. C, A, B1 és B6 vitaminok is vannak benne. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz (15kcal/100 g). Lédús nagy levelek, hosszú vastag szár jellemzi. Számos módon fogyaszthatjuk, bármihez passzol amihez a retek zöldséget el tudjuk képzelni. Segíti a légzést és az emésztést, fokozza a zsírégetést, valamint erősíti az immunrendszert. Számos belsőszervi megbetegedés kockázatát csökkenti, főleg a szív és érrendszeri betegségekét. Segít csökkenteni a koleszterinszintet.
Fehér színű mikrogyökereket növeszt, amit sokszor penésznek lehet hinni,de ne ijedjünk meg ezektől, hiszen a növény részei. Csípőssége miatt üres gyomorra nem ajánljuk a fogyasztását.
Felhasználása mikrozöldségnek:
Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos evőkanál ma ( kb. 12 g)
Sötétidő: 3-4 nap
Szüret: ültetéstől számított 5-7 nap
Kiszerelés: 100 g
Csíráztatás folyamata:
Csìráztató üveghez vagy edényhez mérten adagoljuk a magot és a csíráztató eszköz fajtájától függően járjunk el annak leírása szerint a csíráztatás során. A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.
Áztatási idő: 8 óra
Öblítési gyakoriság: naponta 2-3 alkalommal
Elkészülési idő: 3-4 nap
Értékelések
Még nincsenek értékelések.