Leírás
Rukkola mikrozöldség:
A rukkola mikrozöldséget vékony szár, közepes méretű élénkzöld levelek jellemzik. Izgalmas ízvilágának köszönhetően van, akinek nem fog ízleni, de sokaknak ez lesz a kedvence! Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele. Mediterrán ételekhez tökéletes választás. Pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy serkenti az emésztést. Magas a folsavtartalma is. A folsavak szükségesek a vörösvérsejtek és az immunrendszer megfelelő működéséhez. Fehér színű mikrogyökereket növeszt amiket gyakran penésznek gondolunk. Ne ijedjünk meg ettől, hiszen a növény részei, ezért természetes, hogy ott vannak.
Nyomokban glutént, mustárt és szezámot tartalmazhat.
Mikrozöldség termesztés:
Egy púpos teáskanálnyi vagy egy igen lapos evőkanálnyi rukkola magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk akkor ha a kenderrost lap száraznak tűnik.
Kiszerelés: 50 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.