Leírás
Sárga mustár mikrozöld mag tulajdonságai:
A sárga mustár mikrozöld mag tele van hasznos tápanyagokkal és sokrétű egészségügyi hatása is van. Felhasználása sokrétű lehet, karakteres íze miatt nem csak kiegészíti, de meghatározó részévé válik az ételnek. Vékony hosszú zöld szár és nagyobbacska zöld levelek jellemzik. Az egyik leggyorsabban elkészülő mikrozöldség. Számos módon fogyaszthatjuk. Saláták, szendvicsek, hidegtálak, turmixok egyik alappillére lehet Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy antibiotikus hatású és erősíti, tisztítja a szervezetet. Görcsoldó és emésztést javító hatása is van. Csípőssége miatt üres gyomorra nem ajánljuk a fogyasztását.
- Íze: zsenge, karakteres ízű mikrozöldség enyhe csípősséggel
- Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, foszfor, kén és cink. Magas antioxidáns tartalom. 30-35% protein tartalom és mustárolajat is tartalmaz.
- Vitaminok: A, B1, B2, C, E, K
Mikrozöldség termesztés:
Az ültetőtálkába helyezett nedves kenderrost lapkára egy púpos evőkanál magot egyenletesen elszórunk. A magokat tiszta vízzel alaposan megpermetezzük, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük be a magokat a permetező segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélképződmények. Ezt követően levesszük a fedést és világos helyre tesszük az ültetőtálcát. 2-3 nap elteltével eléri azt a méretet, ahol már érdemes fogyasztani. Ekkor már permetezés helyett, tiszta vízzel locsoljuk.
Kiszerelés: 50 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.