Leírás
Vöröskáposzta csíra mag:
- A vöröskáposzta csírájának megnyerő külseje van, és emellett remek ízélményt is ad
- Sokan kifejezetten a pozitív élettani hatásai miatt termesztik és fogyasztják
- Íze egy az egyben a káposztáé. Fiatalabb korában csípős
- Tápanyagok: szulforafán, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill
- Csírája káposztás ízű, kissé csípős
- Könnyen szerethető, kiemelkedően egészséges fajta
- Növesztheted fényes helyen, hogy klorofillban dúskáljon
- Glükozinolát tartalmú növény, amelyből a szervezet szulforafánt állít elő
- A szulforafánt rák- és egyéb betegségmegelőző hatásairól ismerheted, de pont emiatt lesz kissé szúros szagú és csípős a csírája
- A vöröskáposzta csírája hajlamos könnyebben beposhadni, de erre egy nagyon jó megoldás, ha vöröshere vagy lucerna magokkal kevered be kisebb vagy akár fele-fele arányban.
Adagolás (csíráztató üvegedény): | 2 teáskanál ~10 g |
Adagolás (csíratál 1 szintje): | 1 teáskanál ~5 g |
Áztatás: | 4 órát |
Öblítés: | naponta 3x |
Ekkortól eheted: | 5-7. nap |
Kiszerelés: 100 g