Leírás
Zöldborsó mikrozöld mag tulajdonságai:
- Zöldborsó mikrozöld íze: a friss zsenge borsószemek ízét adja vissza
- Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, réz, mangán, cink, vas, kálium, nátrium, kén és szilícium
- Vitaminok: C, A, B1, B2 és B6
- Tápanyagok: fehérjében gazdag (mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza)
Hosszú zöld szár és levelek, látványos megjelenés lédús roppanós textúrával. Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen önmagában, salátákba téve, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba téve vagy szimplán díszíthetünk vele bármilyen főételt, levest, vagy párolva a borsóhoz hasonlóan készíthetjük el. Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy segíti az emésztést és serkenti az anyagcserét. Sok fajta ásványi anyag és vitamintartalmával hozzájárul a mindennapi egészség megőrzéséhez.
Mikrozöldség termesztés:
A magokat érdemes néhány órára beáztatni tiszta, hideg vízbe és ezután megkezdeni a szokásos folyamatot. Mivel nagy magokról van szó, ezért fontos, hogy még jobban odafigyeljünk arra, hogy ne száradjanak ki. Akár naponta három alkalommal is permetezhetjük a csírázás ideje alatt. Két evőkanál magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 4-6 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-4 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk, ha a kenderrost lap száraznak tűnik.
Kiszerelés: 100 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.