Rukkolamag mikrozöldségnek – 50 g

1 000 Ft

Mikrozöldsége finoman fűszeres ízű, az idősebb növény jellegzetes keserű utóíze nem található meg benne. Kevés is elég belőle, hogy megízesítse az ételt.

Leírás

Rukkolamag mikrozöldségnek

Vékony szár, közepes méretű élénkzöld levelek jellemzik. Izgalmas ízvilágának köszönhetően van, akinek nem fog ízleni, de sokaknak ez lesz a kedvence! Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele. Mediterrán ételekhez tökéletes választás. Pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy serkenti az emésztést. Magas a folsavtartalma is. A folsavak szükségesek a vörösvérsejtek és az immunrendszer megfelelő működéséhez. Fehér színű mikrogyökereket növeszt amiket gyakran penésznek gondolunk. Ne ijedjünk meg ettől, hiszen a növény részei, ezért természetes, hogy ott vannak.

Nyomokban glutént, mustárt és szezámot tartalmazhat.

Mikrozöldség termesztés:

Egy púpos teáskanálnyi vagy egy igen lapos evőkanálnyi rukkola magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk akkor ha a kenderrost lap száraznak tűnik.

 

Útmutató

További információk

Tömeg 0.005 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rukkolamag mikrozöldségnek – 50 g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 3 =

Érdekelhetnek még…